Bloemen planten

Hoeveel grond heb ik nodig?Bereken de hoeveelheid aarde die je nodig hebt voor je verhoogde bed of planter

OOD-bodem is het belangrijkste ingrediënt voor een goede tuin. Opgekropte bedden geven je direct een voordeel ten opzichte van een gewone tuin, want als je je verhoogde bed vult, kun je het vullen met een mengsel van aarde die superieur is aan de oorspronkelijke grond in je tuin. Bodem die los en rijk aan voedingsstoffen en organische stof is, zal de wortels van uw planten vrij laten groeien en ervoor zorgen dat ze toegang hebben tot het water en de voedingsstoffen die ze nodig hebben om een gezonde groei te ondersteunen.

Voorbeeld: Hoeveel grond heb ik nodig voor een 3×6 bed?


Om een 3×6 bed te vullen met 10 “zijden, hebt u 15 kubieke voet gemengde grond nodig. Gebruik de volgende hoeveelheden om het mengsel te maken:

9 kubieke voet bovengrond (9 zakken van 20 kwart)
4,5 kubieke voet compost (4,5 zakken van 20 kwart)
1,5 kubieke voet soepeless potmix
1,5 kopjes Gardener’s Supply korrelige organische meststof

Voordat u uw verhoogde bedden op hun permanente locatie plaatst, moet u altijd gras of overblijvend onkruid uit het gebied verwijderen. Gebruik een tuinvork of -schop om de oorspronkelijke grond tot een diepte van 6-10 “los te maken. Dit verbetert de afvoer en vochtretentie in de verhoogde bedden. Het betekent ook dat zelfs met een 5 “-hoog verhoogd bed, je planten zullen denken dat ze in een bed groeien dat 12-18” diep is – voldoende ruimte voor wortels, aardappelen, tomatenplanten van de volledige grootte en de meeste andere groente je zou ooit willen groeien.

‘Het recept’


Als u meer dan één verhoogd bed wilt vullen, wilt u misschien uw grond in bulk kopen – bij de kubieke voet of kubieke meter. Gebruik de bodemcalculator om uit te zoeken hoeveel aarde je nodig hebt voor elk bed. Voor de meeste situaties raden we deze verhoudingen aan:

60 procent teelaarde
30 procent compost
10 procent grondloze groeimix – ook wel pottingmix genoemd.

Waar te kopen


Op onze afdeling Raised Beds vindt u opgestoffelde bedden, verhoogde hoekzomen, verhoogde verhoogde bedden, watergeefsystemen, ongediertebestrijding, gereedschap dat het seizoen verlengt en accessoires.

Houd er rekening mee dat de verhoudingen bij benadering zijn, omdat het grondvolume verschilt van bron tot bron. Als de rekenmachine bijvoorbeeld 0,444 kubieke meter aarde voor je bed aangeeft, ga je gang en rond je deze af tot een halve yard.

Als u geen toegang hebt tot hoogwaardige teelaarde, is een acceptabele vervanging een 50-50 mix van grondloos groeimedium en compost. Als u turfmos aan het bed wilt toevoegen, mag dit niet meer dan 20 procent van de totale mix zijn. Veenmos is van nature zuur en is geen goed medium voor het telen van groenten.

‘Kan ik oude potgrond hergebruiken?’ Ja!
JA, je kunt de oude aarde gebruiken in je potten, plantenbakken en verhoogde bedden. Start het seizoen met een speciale boost die voor goede resultaten zorgt. Met een paar ingrediënten kun je uitgeputte grond transformeren in vruchtbare grond voor alles wat je wilt planten.

Tags: citroen mehari tweedehands autodroogijsstralen
StrechtenAtlas copco